Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi

BAU Hub Girişimi Mol-e’nin Ar-Ge Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!

BAU Hub Girişimi Mol-e'nin Ar-Ge Projesi Deseklenmeye Hak Kazandı!

Mol-e: Yenilikçi Bir Geleceğe Doğru Hızla İlerliyor

 

BAU Hub Kuluçka Merkezi girişim ekiplerinden Mol-e, son zamanlarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında sağlanan 4.500.000 TL destek ile, Mol-e’nin yenilikçi, yeşil dönüşüme katkı sağlayan ve donanım girişimlerine önem verdiği görülüyor.

 

Bu önemli destek ile elektronik atık dönüşümünde yerli milli atılım yapacak girişimimizin önceki başarılarını da hatırlayalım:

 

  • TÜBİTAK 1512 BİGG Desteği: Bilim ve teknoloji alanında önemli bir kuruluş olan TÜBİTAK’tan sağlanan destek, Mol-e’nin Ar-Ge çalışmalarına verilen değeri gösteriyor.
  • Yılın En Çevreci Start-Up’ı Ödülü: Mol-e, Boğaziçi Çevre Ödülleri’nde düzenlenen etkinlikte, çevre dostu yaklaşımı ve yenilikçi fikirleriyle Yılın En Çevreci Start-Up’ı seçildi.
  • TEB İcat Çıkart Yarışması 1.’liği: Yenilikçi fikirleriyle dikkat çeken Mol-e ekibi, Türk Ekonomi Bankası’nın düzenlediği İcat Çıkart yarışmasında birinci olarak başarılarını taçlandırdı.
  • Karbon Emisyonunun Azaltılmasına Yönelik Destek: Mol-e, çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine verilen destek kapsamında KOSGEB tarafından desteklenmeye layık görüldü.
  • İnovasyonda Kadın, Kuluçka Kategori 1.’si: Mol-e, elektronik atık yönetimindeki inovatif bakış açısı ile İnovasyonda Kadın 2022 yılı Kuluçka Kategori birincisi olarak ödüllerine bir yenisini daha ekledi.
  • Sabancı Arf Hızlandırma Programı: 2022 – 2023 yılları arasında Sabancı Holding bünyesindeki prestijli Sabancı ARF Hızlandırma Programı’nda yer alarak, yatırım almaya hak kazandı.
  • Kadın Sosyal Girişimcisi Ödülü: Mol-e’nin kurucusu Müge Baltacı, sosyal girişimcilik alanındaki çalışmalarıyla 2023 yılında önemli bir ödüle layık görüldü, bu başarı sadece Mol-e’nin değil, kadın girişimcilerin de gücünü ortaya koydu.
  • Start it Accelerate KBC Programı’na Kabul: Mol-e, Start it Accelerate KBC programına kabul edilerek, gelecek vaat eden girişimler arasında yerini aldı ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya devam ediyor.
  • TÜBİTAK 1501 Desteği: Elektronik atık geri dönüşümü için derin öğrenme tabanlı sınıflandırma modeli ile atık tasnifi sağlayan depozito makinesinin geliştirilmesi için TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Mol-e, yenilikçi çözümleriyle sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gelecekte de çevreye duyarlı teknolojilerle dünya için olumlu bir etki oluşturmaya devam edeceklerine inanıyoruz.

 

BAU Hub Kuluçka Merkezi olarak değerli girişim ekibimizi tebrik ediyor, Mol-e’nin gelecek başarılarını heyecanla bekliyoruz.