Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi

Bahçeşehir Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022 Sıralamasında 24. Sıraya Yükseldi!

Bahçeşehir Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022 Sıralamasında 24. Sıraya Yükseldi!


TÜBİTAK tarafından açıklanan 2022 yılı “TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sıralamasında BAU bir önceki yıla göre 14 basamak yükselerek 24. Sırada yer aldı. Öğretim üyesi sayısı 50’nin üzerinde olan 192 üniversitenin dikkate alındığı sıralamada üniversiteler, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim ve Ekonomik Katkı ve Ticarileşme olmak üzere dört kategoride ve 23 göstergeye göre değerlendirilmiş ve toplam puana göre sıralandı.


Türkiye’deki 34 devlet ve 16 vakıf üniversitesi olmak üzere sıralamadaki ilk 50 üniversitenin yer aldığı listede, Bahçeşehir Üniversitesi tüm üniversiteler arasında 24’üncü, vakıf üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yer alma başarısını gösterdi. Üniversitemiz ayrıca “Ekonomik ve Toplumsal Katkı” kategorisinde ise tüm üniversiteler arasında 14., vakıf üniversiteleri arasında 6. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştır.


Üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.