Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi

Berlin Meets İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde Düzenlendi



Berlin Meets İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde Düzenlendi!

Berlin eyaletinin çatı kuruluşu olan Berlin Partner, Berlin International Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU Hub) işbirliğiyle 30 Kasım tarihinde gerçekleşen seminerde Türk öğrencilerinin Almanya’da çalışmak için bulabileceği fırsatlar hakkında detaylı bilgi verildi.

 

 

 

Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Berlin Partner, Almanya’daki fırsatlardan ve çeşitli desteklerden bahsetti. Girişimci, sanatçı ve öğrenci gibi pek çok farklı kitleye yönelik programları bulunan kurum, iş fırsatları, şirket kurulumu, yatırım ve destekler, Berlin’de hayat ve oturum imkanları olmak üzere merak edilen konular hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Berlin’de yüksek lisans yapmak isteyen ya da İkinci diplomalarını Almanya’dan almak isteyen BAU öğrencilerine özel DUAL UP programının detaylarını da Berlin International Üniversitesi yetkilileri tarafından aktarılan etkinlikte 250’den fazla katılımcı merak ettiği sorulara yanıt buldu.

 

Etkinlik, seminer sonrasında BAU Hub Kuluçka Merkezi’nde workshop ile devam ederken katılımcılar Berlin Partner yetkilileri ile bire bir görüşme sağlayarak fikirlerini ve girişimlerini anlatma fırsatı buldu. Network imkanlarına değinen yetkililer, Almanya’da çalışma vizeleri, girişimci vizeleri ve nitelikli iş gücünün Alman teknolojik firmalarına istihdamı hakkında detaylı bilgiler verdi.